Enmalms – En tradition i trä

Som ättling till en gammal släkt av träkarlar anställdes Oskar Enmalm 1927 vid Frimodigs Snickerifabrik i Nybyn, Björbo. Från 1932 ingick han kompanjonskap med ägaren, företaget utvidgades och övertogs av Oskar Enmalm 1938. Företaget specialiserade sig på köksinredningar och monterbara bokhyllor och hade som mest 104 anställda. Detta var 1969 och samma år överlät Oskar ansvaret för företaget på sönerna.

Ola Enmalm, sonson till Oskar Enmalm, arbetade vid snickeriet i Björbo sedan barnsben. År 1985 startade Ola Enmalm det egna företaget Profillist i Bäsna med hyvlade varor som specialité, senare gick han samman med några kompanjoner och köpte Dala-Floda Snickeri och flyttade all tillverkning till Dala-Floda.

Dagens Enmalms Interiör skapades när Ola Enmalm 2003 fick möjlighet att köpa nuvarande fabrik av sin kusin och ändrade inriktningen från bokhyllor till listverk, fönsterbänkar och salningar.

Så jobbar vi

Enmalms i Dala Floda är ett klassiskt snickeri. Här arbetar duktiga yrkesmän med att bearbeta och forma massivt trä och mdf. På Enmalms finns ett utpräglat hantverkskunnande och en lång erfarenhet av att arbeta med trä till inredningar. Våra fönsterbänkar, salningar, listverk och andra produkter tillverkas med kort leveranstid enligt kundens specifika mått. Det gör oss till en flexibel samarbetspartner vid installationer, renovering och nybyggnation. Vi levererar till ett flertal välkända småhustillverkare och fönsterbytare. Våra produkter gör deras erbjudande komplett.